Над 1000 състезатели от 50 страни за заявили участие в

...
Над 1000 състезатели от 50 страни за заявили участие в
Коментари Харесай

Над 1000 състезатели от 50 страни ще участват в Мултиевропейското първенство по олимпийско таекуондо



Над 1000 състезатели от 50 страни за декларирали присъединяване в третото издание на Мултиевропейското състезание по таекуондо (олимпийска версия) за всички възрасти, което ще се организира 10 до 16 юни в София.

„ Това ще са едни от най-хубавите състезатели в света. По отношение на българското присъединяване – ние ще дадем приоритет на по-младите състезатели, особено при мъжете и при дамите. Това ще бъде едно тестово съревнование за новите ни звезди. При мъжете и при дамите ние ще участваме с към 10 състезатели, а цялото ни присъединяване, дружно с юноши и кадети е към 70 индивида “, това показа особено за БНР президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев и добави:
„ В стартовите описи са декларирани братята Богданови, Даниел Ладжев, братята Джорджеви, ще взе участие Илина – момичето, което завоюва бронзов медал  на европейското състезание в София. Николета също взе участие, тя приключи на пето място на европейското. Участват известни имена, само че в същото време те са младото попълнение в нашия отбор. До в този момент те бяха Б тимът ни, само че в този момент са на път да станат А тима ни “

Слави Бинев разяснява и тематиката с пропусната опция българските състезатели да завоюват квота за Олимпийските игри в Токио, към този момент месец след квалификацията.

„ Животът продължава. Имахме 6 състезатели, които се бориха за олимпийска квота, а това е страховит триумф за българското таекуондо. Нищо не е завършило, защото имаме сигнали, че може към момента да се надяваме, че ще участваме в Игрите. Това може да стане в случай че някой играч бъде дисквалифициран. Чувам, че това е изцяло допустимо. Причината може да е единствено една, потребление на неразрешени средства. Състезателят, който се яви на полуфинала, той не можеше да върви по време на четвъртфинала, а внезапно се снабди със страхотни сили “, сподели още Слави Бинев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР