Над 1000 развълнувани участници, облечени в цветни тениски, се събраха

...
Над 1000 развълнувани участници, облечени в цветни тениски, се събраха
Коментари Харесай

С цветове, пера и знамена: Сидни приветства Световния прайд фест 2023

Над 1000 разчувствани участници, облечени в цветни тениски, се събраха пред Операта в Сидни, с цел да започват Световния Прайд фест, който ще бъде празнуван следващата година през февруари .

Глобалният фестивал "World Pride " (Световният Прайд), който празнува половото многообразие, провеждан в разнообразни градове от 2000 година насам, избра Сидни за собствен хазаин за 2023 година , с цел да означи 45 години, откогато градът организира първия в Австралия фестивал на "Марди Гра " на 24 юни 1978 година

Ярко облечени мил кралици (мъже, облечени като жени), издигащи флагове, пера и ветрила, отдадоха респект на жертвите, направени от предходни деятели.

Даян Минис, участничка в първия Марди Гра, който приключи с ареста на 53 души от полицията, си спомни за своето потомство деятели, които проправиха пътя за всеобщото приемане на ЛГБТКИ общността в Австралия. Тя сподели на тълпата: "Кой би си помислил, че към момента ще бъдем тук 44 години по-късно? "

Провеждайки се през февруари, "World Pride " фестивалът в Сидни ще продължи три седмици с планувани 300 събития. Министърът на изкуствата на щата Нови Южен Уелс Бен Франклин сподели, че се чака фестивалът да генерира милиони за стопанската система .

„ С бюджета, разгласен тази седмица, ние влагаме три милиона и половина в "Pride Village " - сърцето на "World Pride " “ , сподели той.

Франклин сподели, че с изключение на финансовите изгоди, събитието е значимо и за по-младите генерации .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР