Над 1000 лева може да достигне възнаграждението на един преброител,

...
Над 1000 лева може да достигне възнаграждението на един преброител,
Коментари Харесай

НСИ: До 1000 лева за преброител

Над 1000 лв. може да доближи възнаграждението на един преброител , оповестиха от Националния статистически институт. Той набира към 5 000 преброители и контрольори, с цел да попълни нужният екип. Кандидатите могат да подават документи до 10 юни в Общината, към която желаят да положат труд.

Един преброител би могъл да създаде приблизително към 400 лв., в случай че дава отговор единствено за един преброителен сектор, изясняват от националната статистика. Това е сумата, в случай че се допусна, че 50% от популацията в този сектор се преброи електронно.

Максималната натовареност на преброителите може да бъде три сектора, като преди да пристъпят към работа, те ще минат еднодневно образование и ще им бъдат издадени специфични карти за легитимация. От своя страна всеки човек ще може да се обади в националната статистика, с цел да научи името на преброителя, който ще го посети. 

От 7 до 17 септември ще е електронното броене, а сред 18 септември и 3 октомври ще бъде обходът на адресите. 

Преброителите имат право на прелиминарен обход, с цел да се срещнат с района и да преценяват времето си . Те ще имат право да позвънят на вратата ни от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, в това число в събота и в неделя. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР