Над 1000 души се включиха в митинг-шествие в американския град

...
Над 1000 души се включиха в митинг-шествие в американския град
Коментари Харесай

Митинг в Минеаполис за една година от смъртта на Джордж Флойд

Над 1000 души се включиха в митинг-шествие в американския град Минеаполис с апели за правдивост малко преди една година от гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, който почина при задържане от полицията. Смъртта му породи митинги в Америка и по света.

Това е едно от събитията в страната, които са организирани  във връзка годишнината от гибелта на Флойд, която е във вторник. Местни медии оповестяват, че родственици на Флойд, деятели и елементарни жители са взели присъединяване на митинга-шествие в неделя.

Сестрата на Флойд Бриджет сподели, че това е била една дълга и мъчителна година. Тя също посочи, че към момента не може да проумее каква е била повода за случилото се. 

От своя страна преподобният Ал Шарптън съобщи пред събралите си, че убийството на Флойд е „ един от най-големите позори в американската история. “

„ Това, което се случи на Джордж Флойд, както и на доста други, довежда до смяна освен в Америка, само че и по света, “ сподели още Шарптън.

Флойд умря откакто служителят на реда Дерек Шовин притиска врата му с крайници си в продължение на над девет минути. Шовин бе приет за отговорен по обвинявания за преднамерено и непредумишлено ликвидиране. Присъдата му се чака на 25 юни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР