Над 1000 деца от Пловдив не са обхванати със задължителната

...
Над 1000 деца от Пловдив не са обхванати със задължителната
Коментари Харесай

1000 деца от Пловдив не са ваксинирани срещу морбили

Над 1000 деца от Пловдив не са обхванати със наложителната ваксина против морбили, паротит и рубеола. Това сподели инспекцията на Регионалната здравна ревизия измежду персоналните лекари в региона. На персоналните лекари е разпоредено до края на март да извършат пропуснатите имунизации.

Пловдив

Точният брой на неимунизираните деца от Пловдивска област е 1007. 2/3 от тях са родени през 2006 и 2017 година, където пропуските се оказват най-големи.
доктор Милена Панайотова, шеф на „ Противоепидемичен надзор " в РЗИ - Пловдив: Обхваща възрасти от 13 месеца до 18 години. Изобщо цифрата не е притеснителна и е напълно допустимо огромен % от тези деца да бъдат обхванати до края на месеца. Ваксината ще им бъде предоставена от РЗИ. Има задоволително ваксина.
Отлагане по медицински индикатори или овакантяване на населото място са най-честите аргументи за пропуснатите имунизации в Пловдив.В ромските махали благодарение на здравни посредници персоналните лекари вършат изключителни имунизации.
доктор Милена Панайотова, шеф на „ Противоепидемичен надзор " в РЗИ - Пловдив: Има 189 родители, които са заявили и подписали отвод от ваксина. Смятат, че имунизацията ще повреди детето им. Те отводите главно не са от компактните махали, а от родители, които доста са осведомени в кавички от интернет.
Сред твърдите съперници на имунизациите е Саша Димитрова, която е майка на 6-годишно момченце с детска церебрална парализа.
Саша Димитрова: След сложена ваксина, в границите на седмица аз имах ново дете. Както виждате 6 години по-късно, това дете е в инвалидна количка.
- А изрично ли е потвърдено, че е от имунизацията?
- Никога няма по какъв начин да докажеш, че е от ваксина.
Все отново, с цел да може да посещава детска градина, синът на Саша е имунизиран против морбили.
Саша Димитрова: За страдание страната ме задължава аз да го имунизирам. И съм принудена да го имунизирам.
Други обаче поддържат имунизационния календар.
По принцип съм " За ". Смятам, че би трябвало да се придобие имунитет към болесттите.
Поне по документи на имунизация против морбили би трябвало да подлежат и други 3040 деца от региона. Всички те обаче от години живеят в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР