Над 1000 човека с увреждания, на възраст над 18 години

...
Над 1000 човека с увреждания, на възраст над 18 години
Коментари Харесай

Държавата отпуска 8 млн. лева за интеграция на хора с увреждания

Над 1000 индивида с увреждания, на възраст над 18 години и най-малко 250 деца и техните фамилии чакаме да се възползват от разнообразни начинания по схемата „ Равни шансове “ от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съобщи заместник-министър Зорница Русинова при разкриване на информативен ден по процедурата.

Схемата „ Равни шансове” е създадена, с цел да поддържа и сътвори спомагателни предпоставки за дейното приобщаване и поощряване на равните благоприятни условия за претовареност на хората с увреждания. Бюджетът й е 8 млн. лева, като със средствата ще се финансират сложни дейности за улеснение достъпа до претовареност на уязвими групи, както и даване на благоприятни условия за връщането на пазара на труда на хора, които поставят грижи за околните си с увреждания.

По процедурата могат да аплайват национално представителни организации на и за хора с увреждания. Кандидатстването се прави напълно по електронен път. По схемата са планувани доста облекчения, свързани с условията за документи, като огромна част от информацията ще се ревизира по длъжностен път. Крайният период за подаване на планове е до 20 декември, като се планува осъществяването им да стартира при започване на идната година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР