Над 100 пловдивчани се събраха пред заведението на адвоката Ивайло

...
Над 100 пловдивчани се събраха пред заведението на адвоката Ивайло
Коментари Харесай

Затрупаха с мръсни чорапи заведението на мъжа, нападнал уличен продавач в Пловдив

Над 100 пловдивчани се събраха пред заведението на юриста Ивайло Пенов в пловдивския квартал " Капана " и го засипаха с мръсни чорапи. Своеобразната наказателна акция бе проведена в обществените мрежи, откакто Пенов атакува и удари уличния търговец Митко, който от години изхранва фамилията си, като продава чорапи на посетителите на артквартала, осведоми.

Видеоклип с насилието над Митко с чорапите, както е прочут на пловдивчани, бе оповестен във Facebook. На фрагментите, снимани от близка охранителна камера, се вижда по какъв начин наедрял гологлав мъж не разрешава на търговеца да премине по улицата, разпилява му стоката и даже го удря с глава. По време на спречкването и багра доста от намиращите се в близост хора, най-вече от личния състав на заведенията в близост, се намесват да спрат бруталната експанзия.

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира, като стартира инспекция за нанасяне на лека телесна щета и за безчинство.

Видеоклипът обаче провокира яд измежду хилядите пловдивчани в обществените мрежи. Митко се грижи за фамилията и за майка си и е любим на целия град, както и на доста туристи, които също го познават и са го запомнили. Той е прочут като един от най-добродушните и неконфликтни хора, които може да срещнете из града.

Само за часове гневните пловдивчани се проведоха и още след 18 часа започнаха да се събират пред заведението на Пенов - " Yellow dot " на ул. " Христо Дюкмеджиев ", макар че то не работи и е заключено, а работещите в прилежащите заведения и магазини споделиха, че адвокатът-бияч е отпътувал за София.

Продавачът на чорапи също се появи пред " Yellow dot ", а всеки, който събуваше старите си чорапи и ги оставяше пред заключената врата, си купуваше нов чифт от Митко. Само за минути цялата стока на младия мъж бе изкупена.
https://www.facebook.com/Plovdiv/videos/289182372849691
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР