Над 100 медицински сестри, акушерки и специалисти по здравни грижи

...
Над 100 медицински сестри, акушерки и специалисти по здравни грижи
Коментари Харесай

Медсестрите на протест пред парламента

Над 100 медицински сестри, акушерки и експерти по здравни грижи от Пловдив са декларирали присъединяване си в националния митинг, плануван за 11 септември в София от 15.00 часа пред постройката на Народното събрания. Това оповестиха техни представители. Преди време част от тях се събраха пред общината, само че от акцията им не произлезе нищо.

Медицинските сестри и експертите по здравни грижи упорстват за почтено възнаграждение на труда и премахването на комерсиалните сдружения в опазването на здравето. По думите им стартовата заплата би трябвало да бъде идентична за всички и да е двойна на минималната. Това значи начално заплащане от най-малко 1120 лева

" В момента сестрите получават сред 590 и 620 лева Само на няколко места се появиха информации за нарастване на заплащането със 100-200 лв. “, оповестиха техни представители.

Това е следващият народен митинг на експертите по медицински грижи. В Пловдив през тази година те организираха четири митинга. Въпреки обещанията на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, че заплатите на експертите по здравни грижи ще бъдат нараснали, това не е станало и провокира неодобрение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР