Над 100 килограма наркотици са били изхвърлени в понеделник в

...
Над 100 килограма наркотици са били изхвърлени в понеделник в
Коментари Харесай

Български хеликоптер хвърли 100 кг дрога в Турция

Над 100 кг опиати са били изхвърлени в понеделник в Турция, от хеликоптер, приближаващ от България, оповестиха турски издания. От българското Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че са получили подобен сигнал от турските управляващи и по случая ще бъде осъществена инспекция.
Изданието Догрухабер оповестява, че екипи на въздушното радарно командване на Чанаккале са засекли хеликоптер, навлизащ в турското въздушно пространство от България, който е летял ниско над село Йенимахале в област Бабаески на Къркларели през нощта.
Ситуацията е била докладвана на командването на жандармерията на провинция Къркларели. От района са били конфискувани 101 кг скункс, опаковани в чували, на пазарна стойност 20 милиона лири.
Задържани са трима обвинени.
„ Тези машини не са безпределно количество. Държавната въздухоплавателна администрация знае кои са. Трябва да се откри кой от тях е. Пилотите на такива самолети у нас също са доста малко - към 20 ", разяснява бившият зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов.
Според него, с цел да се употребява подобен другоземен тип превоз за прекачване на опиати, значи огромна част от другите канали са компрометирани.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР