Над 100 души ще се включат в почистването на национален

...
Над 100 души ще се включат в почистването на национален
Коментари Харесай

Доброволци ще почистват национален парк Пирин в събота

Над 100 души ще се включат в почистването на народен парк Пирин, което стартира в събота - 25 август, и ще продължи до 2 септември.

Все повече хижи се трансформират в замърсители на планините, тъй като употребяват пластмасови принадлежности, които след това изхвърлят или изгарят, разяснява пред "Дарик " Данита Заричинова от сдружението.

Тя добави, че най-замърсено е към язовирите и край лифтовете. Планинските пътеки са релативно по-чисти от преди, установяват природолюбителите. Кампанията за разчистване на планините в България печели от ден на ден последователи. Тази година искащите да се включат в почистването на Пирин са доста повече от предходната година, изясни Заричинова.

Кампанията „ Боклукът в раницата” на съдружие „ За земята” продължава към този момент 20 години. Досега доброволците са събрали над 110 тона боклуци, като са обхванали съвсем всички високопланински и труднодостъпни предпазени територии.

Почистването на естествен парк Пирин ще продължи до 2 септември. Желаещите да вземат участие, могат да се включат даже и единствено за ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР