Над 100 000 български шофьори заплашени с безработица, твърдят от

...
Над 100 000 български шофьори заплашени с безработица, твърдят от
Коментари Харесай

Транспортният бранш: 100 000 български шофьори може да останат без работа

Над 100 000 български водачи застрашени с безработица, настояват от сектора. Превозвачи от цялата страна се събират в София на 23 март да търсят подпомагане от страната.

Притеснението е обвързвано с инструкция на Европейска комисия, която следва да се одобри. Промяната планува на всеки три седмици българските водачи от Европа да се прибират у нас. На процедура камионите стопират да работят, а превозвачите не могат да изпълнят подписаните контракти за транспорт на артикули.

„ Ако това стане, банкрутираме, а хиляди водачи остават без работа ", съобщи Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Той и сътрудниците му от цялата страна са мощно обезпокоени.

70 000 са българските камиони, които возят артикули в Европа, а 17% от брутния вътрешен артикул на страната се образува точно от транспортния отрасъл у нас, показва Ангелов. По думите му огромните страни в Европа се опасяват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им.

Най-много за приемане на новата регулация упорстват Германия и Франция.

„ Искат да ни изхвърлят от пазара, тъй като ни натоварват с спомагателни разноски, с цел да не сме съперници ", обезпокоени са български превозвачи. Те упорстват българското държавно управление да се възползва от европредседателството и да сложи остро въпроса.

Превозвачите обмислят и огромни митинги.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР