Над 10 сигнала са получени в полицията в Добрич в

...
Над 10 сигнала са получени в полицията в Добрич в
Коментари Харесай

Над 10 сигнала са получени в полицията в Добрич в изборния ден

Над 10 сигнала са получени в полицията в Добрич в изборния ден. Към момента обаче те не са доказани от органите на реда. 10 са и сигналите до районната прокуратура. От тях също няма доказани сподели дежурният прокурор Даниел Илиев.

Три от постъпилите сигнали са за пропаганда в изборният ден. Един по-сериозен сигнал от нощес е за това, че са раздавани ваучери за пазаруване на медикаменти във верига аптеки, съпроводени с пропаганда в интерес на един от претендентите. Тези сигнали бяха тествани от ОИК.
Цонка Велкова - ръководител на ОИК-Добрич: Вчерашния ден жалбата беше за корпоративен избор, подозрения за корпоративен избор, тя е препратена по подготвеност. Работи се по нея. Това е във тип на ваучери, разпределяне, това беше в сигнала. В днешния ден за нарушаване на изборния развой. Микробус, паркиран покрай секция с пропаганден материали на един от претендентите, участващ във втория тур. Разпоредена беше инспекция. Не беше установено такова нарушаване, нямало е подобен микробус паркиран пред СИК.Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР