Над 10,5 милиарда лева са приходите, събрани от Агенция Митници“

...
Над 10,5 милиарда лева са приходите, събрани от Агенция Митници“
Коментари Харесай

Агенция „Митници“ отчете 14,7% повече приходи през 2021-а в сравнение с 2020 г.

Над 10,5 милиарда лв. са приходите, събрани от Агенция „ Митници “ предходната година, заяви ръководителят ѝ Павел Тонев. Събраната сума е с съвсем 1,35 милиарда лв. (14,7%) повече спрямо 2020 година и 4,2% над плануваните.

Сериозен е растежът от постъпленията от акцизи, като тук главните съставни елементи са акцизите от горива и от тютюневи произведения.

Пандемията от ковид е трансформирала практиката при опитите за транспорт на опиати през граница, сподели шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев, отчитайки

„ Намаляват случаите на преместване на количества по сухопътни граници, като се вършат опити огромни колета да минават през пристанища. Доказателство за това е арестуваното количество хероин на пристанище Варна. “

През предходната година организацията има достижения в залавянето на транспорт на незаконна валута, злато и сребро.

В момента се работи по разнообразни случаи, в това число и със подозрение за обмитяване на по-ниски стойности на различните на цигарите тютюневи произведения, както и на коли втора употреба.

„ И за тези коли от Съединени американски щати и Канада - в интервала от 1 януари 2019-а до 1 юни 2021 година са обмитени над 1200 автомобила, където имаме подозрения за занижаване на стойности повече от 10 пъти “, сподели шефът на Агенция „ Митници “.

Най-голямото достижение на организацията обаче са постъпленията от акцизи, които за разлика от постъпленията от Данък добавена стойност, не се въздействат от инфлацията

„ Налозите върху акцизите – те са на физически размери, т.е. там цената на стоката няма никакво въздействие “, изясни Павел Тонев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР