Над 1 млрд. USD е сумата, която наемателите на жилища

...
Над 1 млрд. USD е сумата, която наемателите на жилища
Коментари Харесай

Наематели задлъжняха с над 1 млрд. USD

Над 1 милиарда USD е сумата, която наемателите на жилища в Ню Йорк ен са платили на своите хазяи по време на пандемията в резултат на ковид, сочат резултатите от допитване, извършено от комерсиалната група на наемодателите CHIP. Основната цел на анкетата е била разбор на следствията от пандемията върху пазара на наеми, с акцент върху постройките, попадащи под действието на градските закони за контролиране на наемните равнища. Близо 185 000 семейства, живеещи в сходни парцели, не са плащали над 2 месеца наемите си, като междинният дълг на домакинство надвишава 6000 USD.

Жилищата, попадащи под закона за контролиране на наемните равнища, са близо половината от общият брой отдавани чартърен жилища. „ Задълженията на останалата част от наемателите в Ню Йорк, е аналогична, в случай че не и по-голяма. Това значи, че наемателите в Ню Йорк евентуално дължат на притежателите над 2 милиарда USD “, споделя изпълнителният шеф на CHIP Джея Мартина.

Щатът Ню Йорк получи през декември 2020 година 1.3 милиарда USD под формата на помощи за наемателите на жилища в границите на пакет за стимулиране от страна на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР