Над 1.357 милона лева достигнаха даренията за осемнадесетото издание на

...
Над 1.357 милона лева достигнаха даренията за осемнадесетото издание на
Коментари Харесай

Българската Коледа събра 1.357 млн. лв

Над 1.357 милона лв. доближиха даренията за осемнадесетото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа " след края на обичайния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на БНР и Българска национална телевизия в празничната вечер на Рождество Христово.

Изпратени са 235 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови позвънявания на 0900 1117 от началото на акцията, която беше оповестена от президента Румен Радев при започване на декември. В дарителската банкова сметка на самодейността са постъпили над 1 078 000 лева, a 44 000 лева са дарени посредством системата ePay.bg, заяви прессекретариатът на президента.

Участниците в концерта, който тази година за първи път бе излъчен на запис, се сплотиха към идеята " Заедно за децата с хронични болести " . За да им помогне, " Българската Коледа " има за цел да обезпечи модерна високотехнологична инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна.

Със събраните средства ще бъдат подкрепени диагностиката, лекуването и рехабилитацията на децата.

От прессекретариата на президента напомнят, че 18-ото издание на благотворителната самодейност ще продължи до края на ноември 2021 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР