Над 1,1 млн. физически и юридически лица са подали годишните

...
Над 1,1 млн. физически и юридически лица са подали годишните
Коментари Харесай

Над 3000 фирми и граждани са подали коригиращи декларации към НАП

Над 1,1 млн. физически и юридически лица са подали годишните си данъчни заявления в Национална агенция за приходите, като повече от 3000 от формулярите са за корекции в заявените данни.

Фирмите и жителите имат по-малко от три дни, в които ще могат да подадат коригиращи заявления. До 30 септември те имат опция еднократно да поправят данните, посочени в годишната декларация за облагане на приходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни налози на юридическите.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след приключване на периода за подаване на годишната данъчна декларация, само че преди 30 септември на настоящата година за промени, свързани с заявените налози от миналата година. Физическите лица могат да създадат корекции в интервала след 30 април до 30 септември.

За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, срокът стартира след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, посредством Портала за електронни услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР