Начинът, по който хората пишат на клавиатурата и използват компютърната

...
Начинът, по който хората пишат на клавиатурата и използват компютърната
Коментари Харесай

Каква е връзката между мишката, клавиатурата и стреса на работа?

Начинът, по който хората пишат на клавиатурата и употребяват компютърната си мишка, може да бъде по-добър знак за напрежението от сърдечния им темп, обявиха швейцарски откриватели, като прибавиха, че техният модел може да помогне за попречване на хроничния стрес, съобщи " Сайънс Алерт ".

Изследователи от Швейцарския федерален софтуерен институт в Цюрих (ETHZ) обявиха, че са употребявали нови данни и машинно образование.

" Начинът, по който пишем на клавиатурата и движим мишката си, наподобява е по-добър индикатор за това какъв брой уплашени се усещаме в офис среда, в сравнение с сърдечният ни темп ", съобщи математичката и създател на проучването Мара Негелин.
За задачите на изследването откривателите от ETHZ следят 90 участници в лаборатория, които извършват задания, близки до действителността в офиса, измежду които обмисляне на срещи или записване и анализиране на данни. Докато на някои участници било разрешено да работят необезпокоявани, половината от групата била неведнъж прекъсвана със известия в чата, а също така били помолени да вземат участие в изявление за работа.

Те открили, че уплашените хора пишат и движат мишката си по друг метод от спокойните хора.

" Хората, които са уплашени, движат показалеца на мишката по-често и по-непрецизно и покриват по-големи дистанции на екрана ", споделя Негелин.
Изследователите също по този начин открили, че хората, които се усещат уплашени в офиса, вършат повече неточности при писане и са склонни да пишат накъсо, с доста къси паузи.

За разлика от тях, спокойните хора вършат по-малко, само че по-дълги паузи при писане. Връзката сред напрежението и държанието на клавиатурата и мишката може да се изясни посредством така наречен доктрина за невромоторния звук.

" Повишените равнища на стрес оказват негативно влияние върху способността на мозъка ни да обработва информация. Това се отразява и на двигателните ни умения ", споделя психологът и съавтор Жасмин Кер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР