Начинът, по който Борисов управлява от джипката, е против морала

...
Начинът, по който Борисов управлява от джипката, е против морала
Коментари Харесай

Нинова: Нашата кауза е демографски стабилна, здрава и образована нация


Начинът, по който Борисов ръководи от джипката, е срещу морала и нормите на правене на политика. Имаме причини да твърдим, че изборите няма да бъдат почтени. Всички видяхте обстановката с оранжевите маски и броенето им след гласуването в Мъглиж предходната седмица. И всичко това за избран брой гласове. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Лице в лице “ по БиТиВи.

Искаме да спечелим изборите, с цел да си осъществяваме програмата, да може тя да даде своя резултат. Нашата идея е демографски постоянна, здрава и образована нация, която прави съвременна стопанска система, има високи приходи и живее в обективна и почтена страна, акцентира Нинова.

През последните 4 години ние до момента - освен на думи, а и с дейности в Народното събрание, провеждахме нашите политики под формата на разнообразни законодателни начинания, внасяне на закони. Но явно е, че такава политика може да се организира, когато управляваш страната и имаш болшинство, разяснява още водачът на левицата.

За тези 11 години се разгради държавността и се обезсмислиха институциите. Направи се по този начин, че целият публичен живот, животът на доста групи български жители, да зависи от волята на един човек, а не да се упражнява от институциите и да стъпва на правилата на държавността. Това е безусловно срещу морала и срещу метода на правене на политика, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Тя добави, че това не е методът на правене на политика – да зависи от един човек, когато му хрумне или според от обстановката. Защото, изясни Нинова, това не трансформира живота на хората дълготрайно и стратегически.

Нинова съобщи, че при вероятно ръководство на Българска социалистическа партия % от събраните налози на жителите ще останат в общината за тях. За да знае човек, че като си заплаща налозите, тези пари се връщат на неговата улица, а не да стоят и да зависят по кое време някой министър или министър-председател ще реши да мине с джипката и просто да ги почете предизборно.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и обстановката с епидемията от коронавирус у нас.Според нея от една година сме очевидци на голям безпорядък. Не можеш на 1 март да кажеш „ отваряме всичко”, а единствено една седмица по късно – „ затваряйте отново”. Да кажеш „ отваряме зелени коридори за ваксини”, хората се наредили на опашки и след това „ няма ваксини, връщайте се”. Да кажеш на персоналните лекари „ правете описи, елате, ще ви дадем ваксини” и да няма ваксини”, безапелационна е Нинова.

По думите ѝ този безпорядък, несъгласия и променчивост в ограниченията докара до неуспех в ръководството на рецесията с пандемията от COVID-19.

Корнелия Нинова подлага на критика и дейностите на парче на кабинета. И уточни, че за преизчисляване на пенсиите, да вземем за пример, са нужни 1,2 милиарда лева, а през днешния ден Борисов се е похвалил, че е дал един милиард за добавки на пенсионерите преди изборите.

Лидерът на социалистите уточни няколко метода за оправянето с корупцията. Първото нещо е законодателството. При ръководството на ГЕРБ корупцията се залага в законите и става безнаказана. Затова първата стъпка е изчистване на законодателството от лобистки текстове, които обслужват избрани хора или групи - корупционни. Чисти закони с грижа за хората, а не за избрани лобита и групи, изясни Корнеля Нинова.

Второто са органите, които ползват законите. Тук нашата стратегия предвиждаше, внесохме, в този момент още веднъж ще го актуализираме напълно друга конструкция и метод на ръководство на Комисията за спор на ползи и лишаване на нелегално добито имущество, закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които бяха основани като изключителни органи. Защото в този момент има актове на прокуратурата, които не подлежат на никакъв надзор - един път издадени, те са дефинитивни, обясни още Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР