Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е много

...
Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е много
Коментари Харесай

Демерджиев обвърза убийството на Къро със смъртта на брат Галев и атентата срещу Гешев

" Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е доста огледален. Това в този момент не беше процедура по премахване извършена обективно и постоянно тъй че да се обезпечат правата, в това число на господин Гешев. Когато искаш да поправиш пороци в една система не можеш да ги поправиш със същите дейности, с които си ги основал. Това не е началото на промяна, а продължение на проблемите в правосъдната система. Отстраняването на Гешев беше значимо, само че методът, по който беше направено, го опорочи. Тези, които го назначиха, отстраниха Гешев. Трябва да забележим претекстовете и доказателствата. Този Висш правосъден съвет няма моралното право да избере нов основен прокурор, уповавам се повече да няма назначения, няма самостоятелност ", съобщи пред Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му проблемите в правосъдната система са лъснали по доста противен и недопустим метод.

" Съдебната промяна не се прави за решение на съответни проблеми и за взимане на превъзходство в съответни разногласия, каквито се водят сега сред представителите на политически сили, представители на правосъдната власт и вътре в прокуратурата ", добави Иван Демерджиев.

" Трябва да се наблюдава има ли връзка сред атентата против основния прокурор, убийството на Красимир Каменов - Къро и гибелта на Ангел Христов. Подозирам, че има такава връзка, само че не мога да го споделя.Не имам вяра, че Ангел Христов е пристигнал в България, с цел да почине измежду околните си, както се разясняваше. Най-логично е да отиде в болница в ОАЕ и да се лекува, където се разясняваше, че обитава.Прави ми усещане, че доста хора през годините починаха от инфаркт, когато стъпват на погрешно в избрани обстановки ", съобщи още той.

По мотив мистериозното влизане на Ангел Христов в България Демерджиев разкри, че е допустимо да е минал през границата с Гърция с подправен паспорт.

Бившият вътрешен министър разяснява изгубването на някогашния следовател Петьо Петров.

" Разпоредих инспекция, която би трябвало да откри дали чиновници са му помогнали да излезе отвън граница. Имахме данни за подозрително излизане на негови близки в посока Турция ".

Дълго време този човек и някогашната му брачна половинка действаха взаимно, в този момент се следи раздор сред тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР