Началото на втория учебен срок е този понеделник. За неговото

...
Началото на втория учебен срок е този понеделник. За неговото
Коментари Харесай

На прага на втория срок - разпоредбите за обучението в Бургас и Ямбол

Началото на втория образователен период е този понеделник. За неговото начало се готвят и в Ямбол и Бургас - две от най-засегнатите общини от COVID-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30493
В Бургас здравните управляващи вкараха най-строгите ограничения. От понедленик в класните стаи се връщат единствено най-малките възпитаници. Големите ще учат от къщи. Причината е, че региона е с най-високата заболеваемост от COVID-19 за последните две седмици.

Заболеваемостта в региона продължава да се усилва, само че в случай че преди разпространяването беше по-засилено измежду децата, то в този момент новозаразените са главно в групата на възраст сред 18 и 65 години.

В тази група са и учителите. В началото на предходната седмица в Бургас са регистрирани 84 учители и 107 възпитаници с COVID-19. Затова регионалният щаб реши огромните възпитаници да учат онлайн.

„ Решението се основава на високите равнища на заболеваемостта в региона. В момента имаме трима болни учители. Имаме заместници, които ще ги заместят “, разяснява Мартин Илиев, шеф на СУ " Епископ Константин Преславски " в Бургас.

Следващият петък ще се реши дали огромните възпитаници ще продължат да учат онлайн.

В Ямбол беше регистриран при дете първият в страната случай на коинфекция - по едно и също време заразяване с грип и COVID-19. Седмици наред в района отчитаха рекорден брой на инфектирани деца, при неналичието на детско Коронавирус поделение в цялата област.

Заболеваемостта в региона е 1300 души на 100 000 население. За благополучие, понижа заболеваемостта измежду учениците след две седмици онлайн образование. Но от понеделник учениците от 5. до 12. клас ще учат на ротационен принцип. След две седмици ще се реши дали ще минат на присъствено образование, сподели шефът на РЗИ-Ямбол доктор Радостина Калчева.

В ПМГ „ Атанас Радев ” в Ямбол са подготвени с тестванията за учениците, заяви шефът на учебното заведение Евгений Иванов.

Само двама учители в гимназията са заболели с ковид и към този момент са им открити заместници.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30493  Израел записва рекорден брой тежки случаи с Ковид-19 Израел записва рекорден брой тежки случаи с Ковид-19  Проф. Кожухарова: Хората не утвърждават документа за България, само че не ги тормози да го употребяват за Гърция Проф. Кожухарова: Хората не утвърждават документа за България, само че не ги тормози да го употребяват за Гърция  Австралия даде знак, че скоро може да отвори напълно границите си Австралия даде знак, че скоро може да отвори напълно границите си
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР