Началото на тазгодишния октомври в Испания е най-топлото начало на

...
Началото на тазгодишния октомври в Испания е най-топлото начало на
Коментари Харесай

Испания посрещна октомври с гореща вълна

Началото на тазгодишния октомври в Испания е най-топлото начало на месеца до този миг, заяви Ройтерс, базирайки се метеорологичната организация на страната " АЕМЕТ ". Близо 40 % от метеорологичните станции в страната са записали оптимални температури над 32 градуса по Целзий.

Ранният есенен сезон към този момент предлага на испанците лек отдих след лятото с четири горещи талази в границите на 24 дни, което бе част от световния модел на повишението на температурите, който учените изясняват с следствията от човешката активност.

" В по-голямата част на Иберийския полуостров температурите на 1 октомври бяха с сред 7 и 14 градуса по-високи от естествените за това време от годината ", съобщи представителят на " АЕМЕТ " Рубен дел Кампо и добави, че през вчерашния ден са били усъвършенствани съвсем 100 самостоятелни върха в цялата страна.

Два града южната част на Централна Испания, Бадахос и Монторо, усъвършенстваха върха за горещини за континентална Испания през октомври, като термометрите там надлежно демонстрираха 38 и 38,2 градуса по Целзий. Досегашният връх бе 37,5 градуса по Целзий, регистриран в курортния град Марбея през октомври 2014 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Метеорологичната станция в емблематичния мадридски парк " Ретиро ", която е на повече от век, усъвършенства октомврийския си връх от 30 градуса по Целзий, подложен през далечната 1930 година

" Отпечатъкът от изменението на климата се показва в това, че сходни топли интервали в този момент са доста по-чести и по-интензивни ", съобщи Дел Кампо през държавната телевизия TVE. Той допълните, че бъдещите лета ще бъдат освен по-горещи, само че и по-дълги, като ще продължат до обичайно меката и дъждовна есен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР