Германският министър на отбраната Борис Писториус възнамерява частично да върне

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус възнамерява частично да върне
Коментари Харесай

В Германия обмислят частично връщане на задължителната военна служба

Германският министър на защитата Борис Писториус има намерение отчасти да върне военната работа. " Ако има дефицит на доброволци ще би трябвало да има детайли на обвързване ", сподели министърът.

Писториус не се отхвърля от желанията си да възобнови най-малко отчасти срочната военна работа за момчетата. " Крайно време е да променим нашата отбранителна политика ", съобщи социалдемократът, който е най-харесваният политик сега в Германия.

" Всички знаем, че сигурността в Европа е застрашена. Всички би трябвало да знаят - ще пазиме нашата територия и нашите съдружници. С тази стъпка споделяме ясно - никой не трябва и да си помисля да атакува територия на НАТО ни заплашва, изясни Писториус.

Според неговите проекти ще бъде допустимо в Бундесвера да влязат непринудено сред пет и 10 хиляди наборници, без да се постанова младежите да бъдат задължавани да служат.

" Но в случай че не ни доближават доброволци ще би трябвало да въведем наложителната военна работа ", предизвести Писториус. Бундесверът изпитва забележителен дефицит на военни. Опозиционният закостенял блок ХДС/ХСС поддържа концепцията за частичното връщане на наборната работа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР