Началото на спад на последната вълна на Ковид-19 обявиха от

...
Началото на спад на последната вълна на Ковид-19 обявиха от
Коментари Харесай

В Кипър отчитат спад на последната вълна на Ковид-19

Началото на спад на последната вълна на Ковид-19 оповестиха от здравното министерство на Кипър в издадения през вчерашния ден народен отчет за епидемиологичната конюнктура през последните две седмици. Тежестта на заболяването и натискът върху здравната система на страната обаче остават високи, се установи още в отчета.

Ежедневният брой на диагностицираните с ковид стартира да понижава във всички възрастови групи и области на страната, регистрира здравното министерство за интервала от 4 до 17 януари. В момента се вижда низходяща наклонност във вълната на Омикрон и това дава „ проблясък на вяра ”, разясниха членове на Научния съвещателен комитет по пандемията.

В двуседмичния интервал при направени съвсем 1,7 млн. PCR и бързи теста са открити близо 46 500 новозаразени, като междинната им възраст е 32 години. Около 24% от случаите са деца и младежи до 19-годишна възраст.

77% от пациентите, признати за лекуване в лечебните заведения с ковид, не са имунизирани, заяви още здравното министерство данните до 20 януари. През тази седмица броят на коронавирус случаите се стабилизира на малко над 2000 дневно, което е към 2% от осъществяваните всеки ден проби.

За петте дни от понеделник, когато в Кипър стартира да се ползва първото утвърдено лекарство против ковид, то е било предписано на 60 пациенти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР