Началото на сезона на клей за Новак Джокович не бе

...
Началото на сезона на клей за Новак Джокович не бе
Коментари Харесай

Джокович набира скорост - ще се бори за място на финал във Вечния град

Началото на сезона на клей за Новак Джокович не бе положително, откакто загуби откриващия си конфликт в Монте Карло, само че с всеки минал дуел той от ден на ден се доближава към най-хубавата си игра, което важи в цялостна степен и за Мастърса в Рим.

Новак изнесе следващото си впечатляващо показване в италианската столица и макар че против себе си имаше Феликс Оже-Алиасим, въпреки всичко съумя да надделее със 7:5 7:6(1), с цел да си обезпечи място в полуфиналната фаза на конкуренцията, където го чака конфликт с Каспер Рууд.

Top-ranked Novak Djokovic showed what's been missing in a 7-5, 7-6 (1) win over Felix-Auger-Aliassime to reach the Italian Open semifinals.

by
— AP Sports (@AP_Sports)
С днешния си триумф балканецът си резервира лидерската позиция в международната класация, което значи, че в понеделник ще стартира своята седмица №370 на върха на класацията на АТР. Още от самото си начало дуелът бе изпълнен с динамични разигравания от главната линия, в които канадецът бе по-агресивният от двамата и постоянно можехме да забележим мощни и надълбоко пласирани удари от неговата ракета, предизвикващи неточности от международния №1.

Втората част също започва с поредност от елементарно извоювани подавания от сервиращите, преди да пристигна време за шестия гейм, който ни предложи страхотна борба и зададе звук за оставащото време от срещата. 20-кратният първенец от Шлема се бе трансформирал в същинска стена и връщаше безусловно всичко. И макар че Алиасим сподели темперамент, спасявайки три брейкбола, то при четвъртата си опция сърбинът имаше отговор на всеки опит за офанзива на противника и след тежко разиграване, приключило с ювелирно осъществяване на прехвърлящ удар, пробивът стана факт.

В тайбрека, лидерът в ранглистата откри цялостна доминация, изваждайки на показ най-хубавото от играта си. Той не остави никакви подозрения по отношение на това кой заслужава успеха по-силно, и напълно скоро можеше да ликува с крайната победа.

Tennis.bg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР