Началото на ерата на SUM: Новият Opel Rocks-e означава Устойчива градска

...
Началото на ерата на SUM: Новият Opel Rocks-e
означава Устойчива градска
Коментари Харесай

Opel Rocks-e премиера: Нов електромобил за нови изживявания в града

Началото на ерата на SUM: Новият Opel Rocks-e означава Устойчива градска мобилност (Sustainable Urban Mobility)
Нова подвижност: Opel SUM запълва празнината между скутер и лек автомобил
Моят първи Opel: За младежи от 15 години с шофьорска брошура клас AM1
Електрическо транспортно средство: Електрически обсег до 75 км съгласно WLTP2
Лесно зареждане: На всеки елетрически контакт в семейството
Двуместен: новаторски дизайн, включващ Opel Vizor и порти, които се отварят в противоположни направления
Първи поръчки: от началото на 2022 година

Германският авто производител Opel представя през днешния ден първият SUM (Sustainable Urban Mobility). Новият Opel Rocks-e значи устойчива градска подвижност и е отговорът на настоящите условия, предлагайки електрическа подвижност със отбрана от вятър и дъжд. Прогресивен, самоуверен и с изчистен дизайн - характерен Opel. В Германия може да се ръководи от младежи на възраст от 15 година с шофьорска брошура Автомагистрала. С новия 2,41-м. двуместен автомобил, Opel продължава своята атака за електрификация. Германският производител на коли разширява портфолиото си от модели с електрическо SUM транспортно средство следващо Corsa-e, което съвсем всеки водач може да си позволи. Началната цена за новия Opel Rocks-e в Германия ще бъде по-ниска, в съпоставяне с този за дребна кола, а месечните разходи за лизинг ще бъдат сходни на тези на билет за локален публичен превоз. Rocks-e ще бъде разполагаем за поръчка онлайн или непосредствено при определени дилъри на Opel от есента на тази година в Германия и на останалите пазари - през 2022 година

„ Нашият нов Opel Rocks-e е неудържим във всяко отношение. Дизайнът е самоуверен и изчистен, размерите са извънредно компактни. Нашата SUM се зарежда единствено с електричество и цената е несравнима. Rocks-e дава опция за умна и функционална електрическа подвижност за всеки и ще притегли внимание. ”, казва ръководителят на продажбите и маркетинга на Opel Стивън Норман. „ Opel е просто „ menshlich “ и наличен - Rocks e доказателство за това. ”

Моят първи Opel: За рационално и удобно шофиране в града

Новият Opel Rocks-e е друг – моден, малък автомобил, без нездравословни излъчвания, комфортен за двама, удобен за шофиране в градовете. Най-хубавото е, че Rocks-e е единствено 2,41 метра дълъг и 1,39 м необятен (без външни огледала) и тежи единствено 471 кг (вкл. батерията), което значи, че публично е класифициран като леко моторно превозно средство. В Германия на тийнейджъри навършили 15 година е разрешено да карат с шофьорска брошура клас AM. Това е валидно от 2021 година и се ползва в цяла Германия. По този метод се поддържат потребностите от мобилност на младежите, изключително за пътя до учебното заведение или мястото на обучение. Новият Opel Rocks-e е идеалния избор.

Интелигентният SUM на Opel предлага пробег до 75 километра съгласно WLTP2, който може да бъде изминат със скорост до 45 км/ч. Това го прави съвършен за ежедневния градски трафик - освен за млади водачи, само че и за тези, които желаят да пътуват комфортно, с автомобили без нездравословни излъчвания и не искат да прекарват дълго време в търсене на място за паркиране. 14-инчовите джанти и кръгът на завъртане от единствено 7,20 м правят Rocks-e съвършен за града.

Батерията от 5,5 kWh на Opel Rocks-e може да се презареди изцяло за към 3,5 часа чрез използването на всеки стандартен домакински контакт с помощта на придружаващият кабел за зареждане с дължина три метра. Opel предлага адаптер за зареждане на социална станция за зареждане.

SUM със жанр: Вратите се отварят в противоположни направления и дизайн с Opel Vizor

Rocks-e показва новото лице на марката Opel Vizor, в това число LED фарове и знаци. Вратите от двете страни са идентични, което усъвършенства смелия и чист тип. Вратата на пасажера се отваря напред, докато вратата на лидера се завърта назад в противоположната посока.

Двете седалки в купето са разположени една по отношение на друга, тъй че пътникът отпред да има комфортно място за краката и водачът да може да реалокира седалката си по дължина. Мястото за глава е достатъчно, даже за хора с височина над 1,90 м. Освен това, макар компактните си размери, новият Rocks-e предлага размер на багажа до 63 литра в мястото за крайници на пътниците, плюс умна кука за чанта за извършване на покупки с размер XXL.

Кокпитът дава отговор на условията на съвременното младо потомство: явен и фокусиран върху най-важното. Дисплеят показва скоростта, режима на шофиране, състоянието на зареждане на батерията, оставащия обсег и пробег с един взор. Практическите елементи включват държач за смарт телефон, ситуиран на централната конзола. Услуги като приложението „ myOpel “ предоставят спомагателна практическа информация.

Благодарение на компактните размери и големите прозорци, водачите на Opel Rocks-e се радват на добра цялостна видимост. Лека, приятна атмосфера в интериора се осигурява от общоприетия панорамен стъклен покрив - необикновен за превозно средство в тази ценова категория. Rocks-e се предлага в три отличителни линии на оборудване: като Opel Rocks-e, Opel Rocks-e „ Klub “ и Opel Rocks-e „ TeKno “.

Името „ Rock “ има традиция в германския автомобилен пазар. Opel ADAM Rocks и Opel KARL Rocks добавиха собствен личен специфичен усет към марката с чудесно оборудвани, с офроуд екстри и затова подготвени за ежедневното шофиране през градската „ джунгла “. Новият Opel Rocks-e е още по-адаптиран за потребление в градове. Чисто електрически, без излъчвания и почти безшумен, новият модел е потребен както за съвестта, по този начин и за околната среда.

*Източник: www.opel.bg

[1] Отнася се за четириколесни леки моторни транспортни средства с номинална продължителна/използвана мощ, ненадвишаваща 6 kW, с не повече от две седалки и оптималната скорост, която не надвишава 45 km/h.

[2] Посоченият - прелиминарен - диапазон беше избран благодарение на процедурата за изпитване на WLTP (Регламент (ЕО) № 715/2007 и Регламент (ЕС) № 2017/1151). Действителният обхват може да варира при ежедневни условия и зависи от разнообразни фактори, по -специално от персоналния жанр на шофиране, естеството на маршрута, външната температура, потреблението на отопление и климатизация и термичното предварително кондициониране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР