Началникът на военното разузнаване на Украйна прогнозира влошаване на ситуацията

...
Началникът на военното разузнаване на Украйна прогнозира влошаване на ситуацията
Коментари Харесай

Киев прогнозира влошаване на ситуацията на фронта през следващите месеци

Началникът на военното разузнаване на Украйна предвижда утежняване на обстановката на фронта през идващите седмици. Армагедонът няма да се случи, само че ще има проблеми, които ще стартират от средата на май, споделя Кирило Буданов. Украйна може да получи американски оръжия в сходство със законопроекта на Камарата на представителите още идната седмица, само че дали това ще докара до победа е мъчно да се оцени.

Двете враждуващи армии се готвят за нова атака. Киев предвижда сложен интервал май-юни, а от Института за проучване на войната считат, че в идните седмици съветските войски може да засилят настъпателните дейности и ударите с ракети и дронове до идването на американската военна помощ за Украйна.



Снимки: ЕПА/БГНЕС

Въпросът е дали тe ще пробият украинската отбрана. След вота в Камарата на представителите, Киев прикани за по-бързи процедурни дейности във Вашингтон.

" За нас е доста значимо да имаме бързо решение на Сената в поддръжка на украинския пакет. На равнище дипломати работим интензивно, с цел да подсигуряваме, че има сполучливо политическо решение, че пакетът ще бъде утвърден допустимо най-скоро ", означи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

За Украйна подготовката за лятната атака минава през промяна на тактиката, разясняват анализаторите. Страната се нуждае изключително от артилерийски снаряди и Противовъздушна отбрана системи. Заради тяхната липса, съветските сили реализират известни тактически победи като навлизането в Часов Яр.

" Американски балистични ракети с огромен обхват се чакат на украинска територия още идната седмица. Те са нужни, с цел да не губим хора на фронтовата линия ", разяснява Зеленски.

Москва обаче е уверена в изхода и счита, че Съединените щати ще бъдат унижени, както във Виетнам.

" Американската помощ няма да промени ситуацията на бойното поле по принцип. Руските сили не престават да усъвършенстват позициите си ", безапелационен е Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че поддръжката на Съединените щати, Англия и Франция за Украйна провокира съществени стратегически опасности, които покачват заплахата от директна борба сред най-големите нуклеарни сили в света.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР