Началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев, който бе арестуван за

...
Началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев, който бе арестуван за
Коментари Харесай

Арестуваният шеф на 3-то РПУ с ново обвиненние и тежка бъбречна криза

Началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев, който бе задържан за тежки престъпни закононарушения предходната седмица,  e получил тежка бъбречна рецесия – заяви юристът му Димитър Марковски. 
„ Хаджиев получи страшна рецесия, има 4-5 камъка в бъбреците, които вършат невероятно естественото действие на организма му “ – съобщи юристът. „ В подобен един миг новото обвиняване на прокуратурата към Хаджиев е неточно, неетично и нечовешко “ – разяснява юрист Марковски.

Пловдивският Апелативен съд гледа през днешния ден ограниченията за неотклонение на двамата служители на реда и двама техни цивилни съучастници, упрекнати за тежки закононарушения.

Обвиняеми са началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев, служителят на реда Атанас Качаков и двама души от престъпния контингент – Даниел Димитров и Симеон Иванов.

Сутринта Самуил Хаджиев получи ново обвиняване - този път че е осуетил наказателно гонене на водач, предизвикал пътен случай.

Според прокуратурата това е станало на 10 май тази година, когато Хаджиев е разпоредил на чиновник от бранш „ Криминална полиция “ в районното ръководство да му съобщи флаш памет, както и всички видеозаписи от камери в региона на Околовръстното шосе, където в нощта на  Великден стана случая с трима починали, породен от Иво Даскалов-Лудия. Хаджиев е укрил записите, с цел да не бъдат употребявани в формираното по случая досъдебно произвеждане, означават от Окръжна прокуратура. 

Отделно двамата служители на реда са упрекнати за редица бандитски акции, в които са употребявали служебното си състояние – опит за конфискация на половин звук марихуана от компания, имаща законно право да я създава за медицински цели.

Подчиненият на Хаджиев служител на реда Атанас Качаков е упрекнат и за отвличането на 28-годишен мъж, който е бил изтезаван и изнудван за пари.

Делото в Апелативния съд за ограниченията им за неоклонение протича при закрити порти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР