Началникът на сектор Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните

...
Началникът на сектор Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните
Коментари Харесай

СДВР алармира за вкарването на самоделни взривни устройства на стадиона преди Вечното дерби

Началникът на бранш „ Масови мероприятия “ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Иван Георгиев даде ексклузивен брифинг към два часа преди началото на Вечното дерби сред тимовете на Левски и ЦСКА, на който алармира за открити самоделни взривни устройства на Националния стадион " Васил Левски ".

Според Георгиев внасянето на тези пиротехнически произведения навътре в оборудването е опит за провокация от страна на причинителите в желанието им да провокират спорове сред последователите на " сини " и " червени ".

Служителят на Столична дирекция на вътрешните работи посочи още, че пет от камерите за видеонаблюдение на Националния стадион " Васил Левски " не работят, което към този момент не разрешава на органите на реда да разпознават лицата, виновни за внасянето на самоделните взривни устройства на.

" Освен ракетите, вкарани вътре на стадиона, които имат и значителен обсег, бяха открити още и самоделни взривни устройства. Те към този момент са конфискувани, само че към тях бяха прикачени отдалечени устройства, които във всеки един миг може да бъдат задействани. Не мога да кажа дали това са били единствено димки или в действителност става въпрос за взривни устройства, само че и това ще стане ясно след инспекцията на сътрудниците. Лично аз и хората от Министерство на вътрешните работи обаче гледат на всичко това като опит за провокация и неспазване на думата. Това е опит за провокация на двете агитки в търсене на спор, след който полицията би излязла отговорна в опитите си да възвърне публичния ред ", разяснява началникът на бранш „ Масови мероприятия “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

" Не мога да кажа по кое време са били импортирани тези пиротехнически произведения, само че мога да потвърдя, че пет от камерите за видеонаблюдение на стадиона не работят. Останалите камери не са преглеждани, тъй като имаме потребност от софтуерно време за това. На тях ще може да забележим кои са лицата, внесли тези технологически произведения на стадиона и по кое време се е случило това ", добави Иван Георгиев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР