Началникът на очната клиника в Александровка болница доц. Александър Оскар

...
Началникът на очната клиника в Александровка болница доц. Александър Оскар
Коментари Харесай

Доц. Оскар е подал оставка от Съвета на директорите на Александровка болница

Началникът на очната клиника в Александровка болница доцент Александър Оскар е подал оставка от Съвета на шефовете на здравното заведение, научи БНР. Молбата е подадена през днешния ден до служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Тя идва след подадения от доцент Оскар сигнал до здравния министър за финансовото ръководство на болничното заведение, насъбраните десетки милиони левове задължения и, който упрекна доцент Оскар в неистина.

В претекстовете си доцент Оскар показва, че има неприемлив напън от управлението на болничното заведение върху лекари и медицински личен състав след подадените от него сигнали.

Вчера  и са насъбрани по времето, когато проф. Костадин Ангелов, някогашен здравен министър, е бил шеф на лечебното заведение.

Междувременно Асоциацията на университетските лечебни заведения в България съобщи в декларация, че следи с паника медийните изказвания за финансовото положение на „ Александровска “ болница, както и за връзките сред Университетска болница „ Лозенец “ и Националната здравноосигурителна каса. От асоциацията упорстват способените институции да създадат нужните инспекции. 

Призив в поддръжка на медицинските експерти и останалите чиновници, които работят в „ Александровска “ болница, насочиха и от Българската асоциация на експертите по здравни грижи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР