Началникът на Националната служба за охрана трябва да подаде оставка,

...
Началникът на Националната служба за охрана трябва да подаде оставка,
Коментари Харесай

Бившият шеф на НСО пред bTV: Трябва oставка в службата заради скандала на Шипка (ОБЗОР


Началникът на Националната работа за защита би трябвало да подаде оставка, поради абсурда на Шипка, когато беше позволено протестиращи да целят със снежни топки премиера и ръководителя на Народното събрание.

Позицията изрази в " Тази неделя " по bTV някогашният шеф на службата военачалник Красимир Станчев.

Според военачалник Станчев НСО би трябвало да пази освен живота на охраняваните лица, само че тяхната чест и достолепие. Той разгласи, че авангардът на защитата е можело да изиска техническа помощ от София, откакто е имало информация, че охраняваните лица могат да бъдат нападнати със снежни топки на Шипка

„ В една топка един камък да сложите и става много по-тежко - несъмнено сте ги виждали едни сходства на куфарчета - тук няма нищо такова - могат да я вдигнат и да предпазят себе си и министър-председателя, само че би трябвало да усетиш нещо да се случи. Година и половина откогато съм напуснал и там нищо не се развива в техническа посока “, разяснява Красимир Станчев.

Според него началникът на НСО би трябвало да подаде оставка.

„ Както аз поех отговорността след събитията в Росенец, където никой не ме осведоми и ги гледах в следствие ", сподели още Станчев.

Генерал Станчев напусна НСО след абсурда с защитата на парк „ Росенец “. Той разгласи, че не е бил осведомен за десанта на водача на „ Да, България “ Христо Иванов и е схванал от обществените мрежи. Според Станчев има хора, които са назначавани без нужните качества

" Пак по отношение на това охранявано лице и едно друго - по какъв начин човек, който излиза в отпуска и аз отивам там и виждам, че той идва да го пази
и по-късно заместник-началникът направи всичко допустимо да му приключи отпуската, тъй като аз съм го видял там ", разяснява той.

- Ако се върнем към Ахмед Догани, Делян Пеевски и огромната тематика с тяхната защита беше ли НСО частна охранителна компания?

- Донякъде да. След като отиват на работа като някой ги повика и без да ми се регистрират на мен, без аз да знам.

В позиция до медиите НСО подсети, че са деполитизирани и се опълчват на опита да бъдат обвързани с партийни ползи. НСО благодарят за професионализма на охранителите на Шипка, които не са позволили да се стигне до нежелани произшествия на националния празник.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР