Началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната

...
Началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Буданов е бил част от елитно подразделение на ЦРУ

Началникът на Главното разследващо ръководство (ГРУ) към Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов е бил част от елитното поделение " Отряд 2245 “,обучавано от сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, оповестява американският вестник 

 

 

Буданов е бил един от офицерите в звено, което е иззело съветски дронове и информационно съоръжение, тъй че техниците от Централно разузнавателно управление на САЩ да могат да ги пренастроят и да разбият системите им за криптиране.

" Генерал Буданов беше изгряваща звезда в " Отряд 2245 “. Той беше прочут с дръзки интервенции зад вражеските линии и имаше дълбоки връзки с Централно разузнавателно управление на САЩ. Агенцията го образова и също по този начин предприе изключителната стъпка да го изпрати в Националния боен медицински център " Уолтър Рийд “ в Мериленд за рехабилитация след раняването му в дясната ръка по време на боевете в Донбас “, разясняват от редакцията.

В хода на една от интервенциите Буданов, облечен в съветска униформа, е управлявал десант на следения от съветските сили Крим, прехвърляйки украински бойци на надуваеми лодки през стеснен залив. На полуострова украинските бойци са били посрещнати от елитно съветско поделение. По време на борбата силите на Москва понасят загуби - измежду починалите е и наследник на съветски военачалник. След това украинската група се отдръпва към бреговата линия и плава няколко часа към следената от Украйна територия.

Партньорството с военните на Киев било толкоз сполучливо, че Централно разузнавателно управление на САЩ желало да го повтори с други европейски разследващи организации, фокусирани върху противодействието на Русия, написа вестникът.

В публикацията The New York Times разкрива и редица други детайлности за дълготрайното съдействие сред Съединени американски щати и Украйна в региона на разузнаването. Според текста по границата на Украйна с Русия са били построени 12 секретни уреди. Освен това американското разузнаване е оборудвало отчасти подземна военна база, избрана като " скришен нервозен център на украинските въоръжени сили “.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР