Началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов е

...
Началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов е
Коментари Харесай

Путин пак смени командващия руската армия в Украйна

Началникът на Генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов е назначен за командващ Обединената формация на съветските въоръжени сили в Украйна. Генерал Сергей Суровикин, именуван още военачалник Армагедон, който единствено три месеца се задържа като командващ, става негов заместител. Той не успа да реализира нито една значима военна победа и даже бе заставен да изтегли съветските войски от Херсон. Но се “прослави ” с масираното бомбардиране на енергийна и сериозна инфраструктура в Украйна, което съгласно интернационалното право е закононарушение против човечеството.

За заместници на Герасимов са назначени още главнокомандващият Сухопътните войски Олег Салюков и заместник-началникът на Генералния щаб генерал-полковник Алексей Ким, оповестява съветското министерство на защитата.

„ Повишаването на равнището на управление на Специалната военна интервенция е обвързвано с разширението на мащаба на дилемите, които се вземат решение в хода на нейното осъществяване, нуждата от образуване на по-тясно взаимоотношение сред родовете въоръжени сили, както и възстановяване на качеството на всички типове поддръжка и успеваемостта на командването и ръководството на групировките войски (сили) ", се споделя в изказването на Министерството на защитата на Русия.

Това е втора промяна на главнокомандващия съветските войски. Суровикин пристигна на мястото на назначения през април 2022 година Александър Дворников. Преди това нямаше особено избран командващ съветската войска във войната с  Украйна.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР