Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов подаде сигнал до Върховна

...
Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов подаде сигнал до Върховна
Коментари Харесай

ДНСК най-после откри нарушение на плаж „Смокините –север“

Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов подаде сигнал до Върховна административна прокуратура (ВАП) за издадените от основния проектант на община Созопол пет разрешителни за слагане на преместваеми обекти на територията на морски плаж „ Смокините –север “, оповестиха от ведомството.

От заложените в плановете габарити на оборудванията и метода на тяхното разработване, изрично може да се твърди, че обектите са проектирани като монтажен градеж, а не като преместваем обект, показват от ДНСК. Така основният проектант на община Созопол е " легитимират осъществяването на строителство на територията на морски плаж „ Смокините – север “, създавайки правна симулативност, че ще се извършват преместваеми обекти ".

РДНСК Бургас ще сформира акт на основния проектант на община Созопол за издадени позволения, показаха от ДНСК.

В средата на май обаче инспекцията на РДНСК Бургас не откри нарушавания, след като бетонни блокове бяха струпани на плажа и вкопани в пясъка, с цел да бъде сложена на тях метална рамка. Нещо повече, ДНСК твърдеше, че след като бетонът не е излят на плажа, а структурите са донесени цели, те се смятат за преместваем обект по смисъла на закона. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР