Наблюдаващият прокурор по делото за фалита на КТБ Иван Гешев

...
Наблюдаващият прокурор по делото за фалита на КТБ Иван Гешев
Коментари Харесай

Прокурор Гешев: Адвокат на Цветан Василев е оказвал натиск над свидетел

Наблюдаващият прокурор по делото за банкрута на КТБ Иван Гешев разгласи, че един от юристите на някогашния мажоритарен притежател на банката Цветан Василев е оказвал напън над очевидец.

Днес, 9 май, делото потегли всъщност. Подсъдимите са общо 18 души.

„ Има обвиняване против един от юристите на господин Цветан Василев. На този човек съгласно свидетелски показания са му дадени пари по инструкции на Цветан Василев, с цел да „ профилактира” очевидеца Лазов. Това е точният термин, който е използван за заплащане на парите. А какво значи „ профилактира”, всеки от вас може да си отговори, аз догатки не мога да правя”, съобщи Иван Гешев, представен от bTV.

Адвокатите отхвърлиха. „ Това са следващите тъпотии на господин Гешев, повече няма да говоря”, съобщи бранителят Лазар Карадалиев.

„ Това е целенасочена самодейност на профилираната прокуратура за избрани очевидци да не влезат в правосъдната зала, с цел да бъдат разпитвани настрана и да не можем да им задаваме въпросите както ние намерим за добре”, уточни и юрист Константин Симеонов.

Споровете сред двете страни продължиха и във връзка четенето на всички 5000 страници обвиняване на глас.

„ Дадох опция на юристите и бранителите да кажат, че не желаят да се чете. И ще се запише в протокола „ Прочете се”. И всичко щеше да завърши днес”, уточни Гешев.

„ Проблемът е на прокуратурата несъмнено, в метода, по който е изписан обвинителният акт”, сподели Симеонов.

Според експерти междинната скорост на четене на възрастен човек е 300 думи в минута, а 1 страница формат А4 е с 1800 признака. Това значи, че обвиняването ще се чете 30 хиляди минути, или 500 часа, което прави 62 работни дни и половина.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР