Наблюдаваме конфликта, който се развива с особена динамика и нарастване

...
Наблюдаваме конфликта, който се развива с особена динамика и нарастване
Коментари Харесай

Славчо Велков: На Западния бряг има около 300 българи, 37 в Газа, сред които и 6-месечно бебе

Наблюдаваме спора, който се развива с особена динамичност и повишаване на мащабите. Във всички случаи този спор няма да бъде подобен, какъвто стартира, поради че в района в никакъв случай не са се събирали толкоз мощни въоръжени сили на толкоз доста страни. Това съобщи специалистът по национална сигурност Славчо Велков в студиото на  " Денят ON AIR ". 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 709
Той акцентира, че с изключение на израелската войска, там са част от Военноморски сили на Съединени американски щати със самолетоносачи, бомбардировачи, няколко хиляди морски пехотинци. 

" Там се появиха и Китай, Англия със своите Военноморски сили. Чуваме, че и далечна Австралия изпраща сили в района. В Черно море пък Русия ускори въздушните сили, като патрулира с ракети, които могат да поразяват на далечно разстояние. Този спор има капацитет да се разрасне, изключително на фона на протичащото се сега. Може да обхване доста по-широк район от Близкия изток. Районът на Източното Средиземноморие е регион на ползи на велики сили ", разяснява Велков.

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че спорът дава глътка въздух на Русия. Гостът акцентира, че " Хамас " продължава да има медии, интернет и да нанася ракетни контраудари. 

" Съединени американски щати са там, с цел да противостоят в Източното Средиземноморие на ползите на Русия. Конфликтът може да се отвори на няколко фронта, в това число от Ливан, въпреки че беше предизвестен от Иран, че в случай че стартира военни дейности, това ще коства бъдещето на Ливан ", сподели още специалистът по национална сигурност.

Славчо Велков акцентира, че на Западния бряг има към 300 българи, 37 в Газа, измежду които и 6-месечно бебе. 

" Как ще смажеш " Хамас ", като би трябвало да унищожиш 1 млн. души? Ако Нетаняху не е министър председател, ще бъде в пандиза ", убеден е гостът.

На финала на диалога той добави, че " Хамас " се финансира с пари в брой, част от които са в подземния град на Газа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР