Наблюдаваме и следим внимателно хакерските атаки срещу държавните институции. Мога

...
Наблюдаваме и следим внимателно хакерските атаки срещу държавните институции. Мога
Коментари Харесай

Министър Георги Тодоров: Хакерската атака срещу БНР беше много сериозна


Наблюдаваме и следим деликатно хакерските офанзиви против държавните институции. Мога да заявя, че хакерските офанзиви с висок приоритет понижават, само че се усилват тези със междинен приоритет. Хакерската офанзива против БНР беше доста сериозна, само че успяхме да се оправим. Можеше да остане едно бяло леке в архива на БНР. Не желая да изричам догатки от кое място идва хакерската офанзива, тъй като сега тече разследване.

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS министърът на електронното ръководство във връзка последните хакерски офанзиви. 

" Атаките от последните месеци бяха от разнообразни страни. Те бяха по-скоро шумни, в смисъл, че бяха отразени шумно в медиите, в сравнение с рискови. Напоследък се вижда и растеж на хакерските офанзиви с политически цели. Държавата прави своята работа и сме готови да се оправим с подбни хакерски атаки. Системите ни са добре готови и желая да благодаря на всички чиновници, които работят 24/7 и предотвратяват тези офанзиви ", добави той.  

" До края на тази седмица ще въведем четири нови електронни услуги, които касаят възпитаници и студенти и са свързани със стипендиите. Нова електронна услуга е свързаността сред Спешна помощ и болничното заведение. Тя не потегли елементарно, само че с нея към този момент стартират да се избавят човешки животи, тъй като " златният час " е най-съществен. До края на януари следващата година ще бъде въведено и електронно приложение за " белите " предписания. Със сигурност това ще е от огромно облекчение както за лекарите, по този начин и за пациентите ", разясни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР