Наблюдаваме една недопустима намеса на държавата. Поради каква причина министърът

...
Наблюдаваме една недопустима намеса на държавата. Поради каква причина министърът
Коментари Харесай

Стоил Яков за Дунарит: Наблюдаваме една недопустима намеса на държавата

Наблюдаваме една неприемлива интервенция на страната. Поради каква причина министърът на стопанската система се разтревожи - поради облагите, положителното положение на сдружението, служащите, които си взимат постоянно заплата? Много объркана обстановка. Това сподели ръководителят на борда на ТЕРЕМ през 2015-2016 година Стоил Яков.
По думите му, в случай че министърът е толкоз угрижен, " къде е грижата му за Лукойл? "
" Има цесия сред " Дунарит " и друго сдружение. Правителството, посредством квесторите на КТБ, апелира цесиите като противозаконни. Докато трае разногласието, е обикновено да не се правят заплащания. И страната изкупува тези отговорности, заплаща ги на КТБ, а КТБ ще обезпечи една страна, посредством неразбираемо какви активи. А за какво не са изплатени? Защото същата страна и синдици оспорва цесиите ", добави още той пред bTV.
Яков е безапелационен, че страната няма място в този спор . Тя има една-единствена роля - да основава сигурна и постоянна среда за бизнеса.
Според него държанието на министъра на стопанската система е несъответстващо: " Той би трябвало да си даде сметка, че дава сигнали във вътрешността и на открито - доста по-страшни са тези на открито. Сигнали, че средата в страната не е сигурна. Няма положителни в този спор и страната няма място там ".
Стоил Яков съобщи, че по този метод се заплашва националната сигурност: " Трябва да е ясно на министъра, че активността му дава доста мощни сигнали. Какъв е сигналът във вътрешността: " Внимавайте, на следващия ден може да сте вие! " От какво са застрашени тези акции, от разногласието сред две компании, който не може да се реши тъкмо поради страната? “
Друг стеснителен факт, съгласно Яков, е опитът за одържавяване: " Министърът си опонира във всяка една обстановка - ще вкарва сдружението в забранителен лист. Не ни ли стана ясно 50 години, че страната е неприятен собственик? На границата ни се заражда тирания.
Припомняме, че на 6 септември министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че Емилиян Гебрев не е записан като притежател на " Дунарит " в Търговския указател – това още не е станало. Г-н Емилиян Гебрев не е притежател – все още притежател си остава сдружението " Кемира ", чийто притежател е Цветан Василев и на което са запорирани акциите от КОНПИ, видно е от Търговския указател, изясни тогава Караниколов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР