Наблюдава се спад на относителните дялове на твърдите привърженици.Това заяви

...
Наблюдава се спад на относителните дялове на твърдите привърженици.Това заяви
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Наблюдава се спад на относителните дялове на твърдите привърженици

" Наблюдава се спад на относителните дялове на твърдите последователи. "

Това съобщи за БНР изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл болкан " Първан Симеонов.

" Но това е сред 7 и 11 часа. Сутрешните часове нормално са с по-колебливо гласоподаване. Ще би трябвало да следим дали се случват финални спринтове, или не се случват ", уточни Симеонов.

Той разяснява и изборната интензивност:

" Към 9 часа беше 3.6%, а към 11 часа е 10.3%. Това е буквално същото, каквото сме мерили предходния път. Но ние мерим извадково и декларативно. ЦИК мери безспорните стойности. "

" Данните на ЦИК удостоверяват наклонността, която и ние хващаме. Тенденцията е безусловно същата като предишния път към този час - имаме интензивност, която се движи в идентични рамки на тази от предишния път. Към последното замерване ние отчетохме 10,3. Традиционно има известна разлика с това, което ЦИК отбелязва. Накрая, когато имаме задоволително огромна извадка, данните на всички организации и на ЦИК на процедура са уеднаквяват ", акцентира Симеонов.

" Призовавам още веднъж да не се осланят гласоподавателите на всевъзможни забавни " находки " в обществените медии и в обичайните медии, тъй като тези находки могат да имат заблуждаващ резултат и, по традиция в последните години, имат мощно заблуждаващ резултат. После някак си, към края на деня, се възстановяват, когато към този момент оказали своя заблуждаващ резултат ", добави Първан Симеонов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР