Наблюдава се рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия

...
Наблюдава се рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия
Коментари Харесай

Ваксините работят! Спад на заразяванията в Англия

Наблюдава се внезапен спад на заразяванията с ковид в Англия от януари насам. Проучване на Лондонския имперски лицей демонстрира, че заразяванията са намалели с две трети от началото на локдауна, а в Лондон с цели 80%. Нивото на заразявания обаче към момента е високо, сходно на това през септември предходната година.

Въпреки че това са междинни резултати въз основата на повече от 85 000 теста на случайно определени хора, то изводът безспорно е, че общественото разграничаване и строгите ограничавания дават резултати.

Ръководителят на плана професор Пол Елиот разяснява, че намаляването на случаите на заразявания е „ доста окуражителна вест “. Спад на заразяванията се следи във всички възрастови групи.

Очаква се скоро министър председателят Борис Джонсън да оповести и нови данни за резултата на имунизациите върху разпространението на вируса преди в понеделник да изложи по този начин наречената „ пътна карта “ за „ последователно внимателно излизане от локдауна “, по неговите думи.

В изявление за Би Би Си професор Елиот съобщи тази заран, че никой не желае да бъде в локдаун по-дълго време от нужното, само че към момента има учредения за терзания, тъй като макар положителните вести равнищата на заразявания са сходни на тези от септември и броят на пациентите с COVID-19 в лечебните заведения е като през първата цялостна на пандемията, тъй че с облекчаването на ограниченията би трябвало доста да се внимава.

Междувременно бе обявено, че ново изследване демонстрира, че се усилва броят на искащите да работят като медицински сестри, „ въодушевени от саможертвата на личния състав на националното опазване на здравето “.

Подадени са повече от 60 000 заявки за курсове и образование за медицински сестри, което е с една трета повече от предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР