Наближават големите семейни празници. Често те са свързани с пътуване

...
Наближават големите семейни празници. Често те са свързани с пътуване
Коментари Харесай

Защо да изберем пътуване с влак?

Наближават огромните фамилни празници. Често те са свързани с пътешестване - към провинцията за среща с родственици, към някоя сантиментална дестинация, с цел да посрещнете празниците по-тържествено, или към топлите страни, с цел да избягате от шума, навалицата и студа.

Може би към този момент сте резервирали и самолетни билети. Но в случай че не сте, за какво не заминете с трен?

Този избор може да ви спести средства, нерви, да ви обезпечи комфорт, успокоение или да ви спести време. Според данните от Rail Europe високоскоростният трен сред Париж и Лондон ще ви отнеме два часа и 45 минути, спрямо 5-часовия полет и трансфер. Пътуване с трен от Флоренция до Рим отнема само час и 20 минути с трен, до момента в който полетът - към 4 часа и 30 минути.

Ето още няколко аргументи, с които редакторите на Insider ни карат да изберем пътуването с трен:

Ще имате повече еластичност при резервацията.  Промяната или анулацията на самолетен билет може да е голямо и и скъпо главоболие. При железопътните билети и да дължите такси, те са доста по-леки от тези, наложени от самолетните компании.

Може да пътувате по-комфортно.  Влаковете оферират просторни вагони с доста повече място за придвижване, четене или релакс.

Вероятно ще спестите пари.  Въпреки че и цените на железопътните билети могат да са повишени по празниците, те постоянно костват по-малко от самолетните билети. Още повече, че можете да пътувате с всички опаковани дарове, без да се натоварвате с спомагателни такси за багаж.

Един нощен трен може да ви даде удобствата на хотел.  Ако би трябвало да летите нощем за празниците, помислете дали да не вземете нощен трен със спални вагони. Удобството на леглото е несравнимо по-голямо от седящото място в икономична класа. 

Не би трябвало да се безпокоите от боязън от хвърчене.  Страхът от летене засяга към 20 млн. души по света. Пътуването с трен е превъзходен метод да стигнете до местоназначението си без да шофирате, полет.

Пътуването с трен е по-екологично.  Последните изследвания демонстрират, че пътуването с трен е най-екологично ефикасният транспортен способ.

Прочетете целия материал на уеб страницата на Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР