Наближава краят на още една година, през която Илон Мъск

...
Наближава краят на още една година, през която Илон Мъск
Коментари Харесай

Tesla се отърва от колективен иск поради забавена разработка на автопилот

Наближава краят на още една година, през която Илон Мъск даде обещание да реализира цялостно самостоятелно шофиране от бордовата електроника на електрическите автомобили Tesla. Съд в Калифорния неотдавна блокира пътя към правосъдни каузи на групови искове от недоволни консуматори на тези фирмени технологии на Tesla.

Както изяснява Reuters, групов иск, заведен от петима купувачи на електрическите автомобили Tesla с разширени варианти за подкрепяне на лидера предходната година, през уикенда беше отритнат във Федералния областен съд в Оукланд, Калифорния. Според арбитър Хейуд Гилиъм (Haywood Gilliam), откакто са приели изискванията на контракта за покупка, ищците е трябвало да прегледат всички искания по отношение на работоспособността на функционалностите на автопилота, обсъждани в досъдебното произвеждане с компанията Tesla, а не да се обръщат към съда.

Претенциите би трябвало да се преглеждат самостоятелно с всеки от недоволните консуматори и на тази основа не могат да се образуват групови искове. Ако ищците съумеят да завоюват груповия иск, тогава даже тези купувачи на електрическите автомобили Tesla, които не са подали недоволства, могат да получат известна отплата. Резултатът от това изгодата е за компанията, защото ѝ разрешава да избегне огромни разноски заради делене на евентуалните огромни искове на самостоятелни искания.

Представители на ищците признаха, че безусловно хиляди клиенти са подготвени да се свържат с компанията заради сходни искове. Те не са удовлетворени от обстоятелството, че компанията предлага на клиентите непрекъснато разрастващи се функционалности, които наподобяват груби в осъществяването им, а периодите за внедряване на цялостния FSD автопилот непрестанно се отсрочват. Първоначално Tesla даде обещание, че всички закупени от 2017 година електрически автомобили на марката ще могат да се научат да карат независимо единствено посредством софтуерни актуализации. Това към момента не се е случило и доста купувачи към този момент са похарчили хиляди долари за достъп до съответните варианти, от които към момента не считат, че могат изцяло да се възползват. Нещо повече, в редица случаи клиенти, които се довериха на Tesla, бяха ранени при произшествия и даже починаха, макар че никой измежду ищците не беше открит в съответен случай. Tesla отхвърля всевъзможни нарушавания по тези обвинявания. Съдията също призна, че изискванията на договорите, подписани сред компанията и ищците, не са съзнателно неизпълними.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР