Наближава краят на ерата на операционните системи за мобилни устройства

...
Наближава краят на ерата на операционните системи за мобилни устройства
Коментари Харесай

BlackBerry устройства ще загубят важни функции

Наближава краят на ерата на операционните системи за мобилни устройства на BlackBerry. Считано от 4-ти януари 2022 година компанията стопира поддръжката на BlackBerry 10 и BlackBerry 7.1 OS, оповестява Engadget.

Спирането на поддръжката значи и ограничение на функционалността на устройствата. Те няма да могат да подсигуряват, че ще разрешават телефонни диалози, SMS-и и даже позвънявания до незабавните номера.

BlackBerry също по този начин отбелязва, че WiFi и мобилната интернет връзка може да не работят съгласно упованията. Множество от личните приложения на компанията "също ще имат лимитирана функционалност ", добавя компанията.

Тъй като платформите ще са отвън поддръжка, каквито и проблеми да има, те няма да бъдат отстранявани. На същата дата стопират грижите и за таблета PlayBook.

Очаква се и доста уеб сайтове и интернет услуги да отхвърлят връзка с тези устройства и приложения. Те ще са с прекомерно остарял програмен продукт, който не разполага с нужните протоколи за сигурност.

BlackBerry предлага на притежателите на такива устройства да преминат към по-нови модели. Моделите на компанията, които употребяват Android, не са наранени от смяната и ще продължат да работят както нормално.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР