На заседанието присъстваха представители на РЗИ, РЗОК, на медицинската и

...
На заседанието присъстваха представители на РЗИ, РЗОК, на медицинската и
Коментари Харесай

Областният управител Иво Атанасов председателства комисията за изработване на областна здравна карта

На съвещанието участваха представители на РЗИ, РЗОК, на здравната и стоматологичната общественост, както и представители от общините Видин, Чупрене, Грамада, Кула, Димово, Бойница, Ружинци, Макреш и Ново село. Областната здравна карта е належащо да дава налична и качествена здравна помощ във всички 28 области в страната. За задачата от Регионалната здравна ревизия във Видин са изискали информация от лечебните заведения за болнична помощ и Районната здравно осигурителна каса във Видин за правене на план на регионалната здравна карта.

На срещата стана ясно, че във видинска област работят 54 лекари в първичната здравна помощ. Според минималните условия, общопрактикуващите лекари е нужно да са към 50. Центърът за незабавна здравна помощ би трябвало да обслужва 200 000 пациенти по методиката на здравното министерство, в която и тази година няма заложен териториален принцип.

Атанасов предложи идващото присъствено съвещание да се организира на 28.09.2023 година, с цел да се съблюдава срокът, заложен в заповедта на министъра на опазването на здравето.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР