На заседанието на МС бяха одобрени промени в Правилника за

...
На заседанието на МС бяха одобрени промени в Правилника за
Коментари Харесай

С промени в правилника се опитват да преодолеят некомплекта в армията

На съвещанието на Министерски съвет бяха утвърдени промени в Правилника за използване на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. С тях се уточняват и допълват разпореждания, с цел да бъде наведен Правилникът в сходство с последните промени в ЗОВС.
Основната цел на измененията е да се подобрят опциите и редът за повишение на образованието и квалификацията, свързани с кариерното развиване на военнослужещите, да се усъвършенства прекосяването на бойците (матросите) в сержантския (старшинския) състав, основават се предпоставки за превъзмогване на некомплекта във въоръжените сили.
Това се реализира посредством регламентиране на реда за наново наемане на военна работа, възстановяване на опциите за кариерно развиване на военнослужещите, опростяване на процедурите по назначение и преназначаване на служба, уточняване на разпоредбите и реда за образование на войници/матроси и сержанти/старшини в постоянна и задочна форма на образование, разписване на реда за назначение на служба на български жители, приключили висши военни учебни заведения в чужбина и за приравняване на квалификацията им и т. н.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР