На заседание, проведено на 16.11.2020 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на

...
На заседание, проведено на 16.11.2020 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на
Коментари Харесай

Глоби за Дианте Болдуин и Александър Янев

На съвещание, извършено на 16.11.2020 година, Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) прегледа отчета на господин Ивелин Тонков - дежурен представител на БФБ от среща №10 сред тимовете на БК „ Черно море Тича “ и БК „ Черноморец Бургас “, извършена на 14.11.2020 година в гр. Варна. Въз основа на отчета, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

1. Налага на Дианте Болдуин, играч с № 5 от тима на БК „ Черноморец Бургас “, санкция в размер на 100 (сто) лв. лева на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 10 сред БК „ Черно Море Тича “ и БК „ Черноморец Бургас “, извършена на 14.11.2020 година в гр. Варна.

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Мотиви: Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 5 от тима на БК „ Черноморец Бургас “ – Дианте Болдуин – е отсъдено техническо нарушаване за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.

Въз основа на същия отчет, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши и:

1. Налага на Александър Янев, играч с № 12 от тима на БК „ Черно море Тича “, санкция в размер на 100 (сто) лв. лева на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 10 сред БК „ Черно Море Тича “ и БК „ Черноморец Бургас “, извършена на 14.11.2020г. в гр. Варна.

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Мотиви: Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 12 от тима на БК „ Черно море Тича “ – Александър Янев – е отсъдено техническо нарушаване за оборване на съдийско присъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.

Снимка:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР