На заседание на Съвета на директорите на ПФК Славия 1913

...
На заседание на Съвета на директорите на ПФК Славия 1913
Коментари Харесай

Славия обяви своя кандидат за президент на БФС

На съвещание на Съвета на шефовете на ПФК Славия 1913 АД се взе решение да бъде издигната кандидатурата на Михаил Касабов за президент на Българския футболен съюз на идния Конгрес, оповестиха от белия клуб.

Касабов сега е изпълняващ функционалностите президент след втората оставка на Борислав Михайлов, подадена през декември 2023-а година. Юристът, който е прочут като буен обожател и на Байерн (Мюнхен) и член на общото заседание на немския гранд, не за първи път заема длъжността краткотраен президент.

Михаил Тодоров Касабов, както е цялостното му име, е роден 22 март 1955-а година в София. Свързан е с футбола и с БФС към този момент 44 години, има голям опит като админ и управленец. През 1979 година стартира работа почасово в Международния отдел на Българската федерация по футбол. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „ Климент Охридски “ през 1982-а година.

Свързан е с ФК Левски, където е работил в интернационалния  отдел в продължение на година и половина, а по-късно четири години е вицепрезидент на клуба.

През 1995 година е определен за вицепрезидент на футболната централа при избора на тогавашния началник Иван Славков. Неизменно заема тази позиция и при Славков, и при наследилия го Борислав Михайлов.

След подадената оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС Касабов е определен на 18 октомври 2019 година за изпълняващ длъжността президент на БФС до насрочване на нов конгрес, което е и неговият първи интервал като изпълняващ длъжността.

Той е индивидът, който се счита за голям другар и на към този момент умрелия именит немски футболист Франц Бекенбауер, гостувал неведнъж у нас по негова покана. На Касабов е се дължат и отличните контакти на БФС с Германския футболен съюз (ГФС), както и с немски компании за спортна екипировка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР