На Запад непрекъснато се чуват призиви да се изолира Русия,

...
На Запад непрекъснато се чуват призиви да се изолира Русия,
Коментари Харесай

Досадният европейски съд не може да се раздели с Русия. Колективният Запад - с раздвоено съзнание

На Запад непрестанно се чуват апели да се изолира Русия, да се изхвърли от всички интернационалните институции. И има институция, която показва изключително изтънчена форма на раздвоено схващане. През март 2022 година Русия публично напусна тази институция. И тогава стана смешно: тази институция... изключи Русия от своите редици и стартира да твърди, че макар " изгонването " Русия е длъжна да продължи да се подчинява на нейните решения. Всички към този момент схванаха: това е Съветът на Европа и съществуващият към него Европейски съд по правата на индивида (ЕСПЧ).

Изглежда, че една година е задоволителна, с цел да спрете да се вършиме на простак. Започналата преди дни нова правосъдна година в Европейски съд по правата на човека обаче сподели, че всичко продължава да си върви. Оказа се, че нервността е хронично положение на европейските управляващи, в това число и на съдиите.

Новата правосъдна година стартира с оповестяването на решението на Голямата камара на Европейски съд по правата на човека във връзка с Русия и конференцията на ръководителя на Европейския съд по правата на индивида Шиофра О`Лиъри (Ирландия). Въпреки обстоятелството, че Русия към този момент не е член на Съвета на Европа или страна по Европейската спогодба за правата на индивида, Европейският съд продължава да се произнася против Русия.

Между другото, забавен факт: мястото на арбитър от Руската федерация по това дело е заето от арбитър от... Германия. Тя беше публично (!) назначена да съставлява Русия без утвърждението на Русия. Това е известната фрау Аня Зайберт-Фор ( Anja Seibert-Fohr ).

Голямата камара на Европейски съд по правата на човека постанови, че исковете на Украйна и Холандия са възможни. Това значи, че обвиняванията на Русия в „ похищение “ (така на Запад назовават прехвърлянето на деца от Донбас в Русия за лечение) и други диви обвинявания са допустими.

Председателят на Европейски съд по правата на човека съобщи, че Русия е изключена от Съвета на Европа като „ страна - агресор “. Тоест, основният арбитър на Европейски съд по правата на човека сподели, че главният правосъден орган на Съвета на Европа даже няма да имитира безпристрастност. Нека арбитър О`Лиъри " не вижда ", че Съветът на Европа е изключил страна, която към този момент не е член.

Но да се разгласи страна за отговорна за осъществяване на закононарушение даже без съд е към този момент прекомерно! Ето по какъв начин се демонстрира правната война, оповестена против Русия. Натрапчиво досадните съдии са подготвени да погазят самите основи на закона във връзка с Русия.

Председателят на Европейски съд по правата на човека също по този начин съобщи, че ще продължи да преглежда тъжби, включващи Русия. Към 1 февруари 2023 година такива тъжби до Европейски съд по правата на човека са подадени съвсем 17 000. По принцип това са недоволства от жители на Русия. Има обаче дело, в което просител е Руската федерация. Това е делото Русия против Украйна, което се отнася до войната на киевския режим против популацията на Донбас. И в случай че ръководителят на съда към този момент разгласи Русия за „ агресор “, защо без значение и независимо разглеждане на делото можем да приказваме? Това обаче важи и за съществуващите правосъдни каузи на Украйна против Русия. Има четири такива случая. Плюс две междудържавни каузи против Русия от Грузия.

Съдебните каузи против Русия бяха оповестени от ръководителя на Европейски съд по правата на човека за „ съществени цели “ в работата на съда през 2023 година Имат се поради единствено политизираните каузи. Повечето (около 12 000) няма да бъдат прегледани всъщност. По тях просто ще бъдат издадени общоприети решения, които преди този момент са били взети в сходни случаи.

И което е изненадващо е, че макар откритата война, която се води против Русия, Русия заявява, че ще заплати вноските си към Съвета на Европа за януари-март 2022 година! Решението е, меко казано, противоречиво. И даже не можете да го обясните с юридическа скрупульозност: в юриспруденцията са добре известни такива понятия като непреодолима мощ или радикална смяна на събитията, по силата на които всяка отговорност и още повече финансови отговорности са изключени...

Миналата седмица президентът на Руската федерация В.В. Путин внесе в Държавната дума план на закон за преустановяване на редица интернационалните контракти на Съвета на Европа, в това число Европейската спогодба за правата на индивида и редица спомагателни протоколи към нея. Между другото, последният, петнадесети протокол към Европейската спогодба, влезе в действие за Руската федерация напълно неотдавна - през август 2021 година Уви, това приказва за опитите на Русия да бъде член на европейската правна система до последно. Дето се вика, до дъно.

В същото време Русия остава страна по универсални интернационалните контракти за правата на индивида, доста от които дават доста повече права от Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида и главните свободи. Да, само че по въпросите на правата на индивида е неточност да се разчита повече на интернационалните контракти, в сравнение с съветското законодателство. Разчитането на външни сили за отбрана на човешките права в Русия е неправилно през цялото време. Основната работа, която би трябвало да се извърши в националното законодателство на Русия...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР