На юг от Лацио се намира регионът Кампания, колко бележи

...
На юг от Лацио се намира регионът Кампания, колко бележи
Коментари Харесай

Регион Кампания – истинска приключенска приказка в Италия

На юг от Лацио се намира районът Кампания, какъв брой бележи началото на Южна Италия или тъй наречените mezzogiorno. Регионът е кръстен от римляните, които го нарекли campania felix (щастливата земя). Първите заселници на района обаче не са римляни, а античните гърци. Те разположили домовете си на мястото, където през днешния ден се намира Неапол и го трансформирали в част от Magna Graecia, крайбрежният район в Южна Италия, в началото заселен от античните гърци. Кампания е богата културна и туристическа дестинация, изключително що се отнася до гастрономия, музика, архитектура и археология. Богатите естествени забележителности и гледки вършат района доста значимо туристическо звено на Италия.
Днес, Кампания е един от най-посещаваните райони в Италия, който притегля с античните си местности, драматизъм  и контрасти. От кипящите от живот улички на Неапол, през историята, която споделя Везувий, до величествените гледки, които предлага, районът Кампания може да бъде разказан единствено с една дума: пленяващ.
Неапол, столицата на района, е град, към който няма по какъв начин да останете безразлични. Той основава образа на района и е наложителна дестинация, в случай че желаете да опознаете южна Италия. Намиращ се на към час път с трен от Рим, ще имате потребност най-малко от няколко дни, с цел да можете да се потопите в атмосферата и да усетите усета на Неапол и да му позволите да ви омае с внушителните си архитектурни забележителности и мирис на пица. Той е третият по величина град в Италия, най-артистичния и най- вкусния. Разхождайки се из оживените му улици, можете да се наслаждавате на величествените здания – от средновековни крепости и църкви, до антични разкопки, творения от ерата на Ренесанса и Барока. Неапол е и града на храната. Там е основана една от най-любимите храни на всички по света – пицата. За това, Неапол е съвършеното място за феновете на прясно приготвената и необикновено вкусна храна. Заливът Неапол, предлага куп други забележителности, пренасящи ни в романтиката и драматизмът на предишното. Като декор на Неапол, величествено се издига мрачният Везувий – вулканът, разказващ тъжната орис на градовете Помпей и Херкуланеум, изпепелени от лавата му преди 2000 години.
Ако желаете да плавате, можете да се разноските и насладите на един от трите острова, намиращи се в рамките на района: Капри, Ичия и Процида. Всеки от тях пленява с хубостта и оживеността си. Капри е най-посещаваният остров, Ичия се слави с минералните си извори, а Процида – ще ви плени с достоверна атмосфера.
И най-после, само че не на последно място – Амалфийското крайбрежие, най-посещаваната околност в района. Вертикален свят от потапящи се в морето скали, рискови, стръмни градове и улици, спиращи дъха гледки. Скрито от света доникъде на 20-ти век, амалфийското крайбрежие е една от най-известните дестинации в Италия. Намирайки се в него, можете да се отдадете на разходка с кола по известните приморски пътища, а градовете Амалфи и Позитано, нямат потребност от показване.
Районът Кампания в Южна Италия е дестинация, която безусловно да посетите, в случай че желаете да усетите драматизма на предишното, блясъка на сегашното, средиземноморския климат и la dolce vita.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР