На втория ден от метъл фстивала, на пловдивската сцена, като

...
На втория ден от метъл фстивала, на пловдивската сцена, като
Коментари Харесай

Мрак и окултни ритуали на Hills of Rock

На втория ден от метъл фстивала, на пловдивската сцена, като хедлайнер, се качи една от най-легендарните хеви метъл бадни в историята на музиката - Mercyful Fate.

Вратите отвориха с малко забавяне, само че за разлика от първия ден, влизането във фестивалната зона беше доста облекчено.

С излизането на първата група за деня – германците Tenside, по оградите се подредиха и първите почитатели, които не се уплашиха от зверското слънце. След тях излязоха италианците от Nightland, с особената си комбинация от симфоник метъл и тежки вокали.

Синфоничен пауър метъл донесоха и Majestica от далечна Швеция. Англичаните Bury Tomorrow пък разнообразиха със своето метълкор звучене.

След тях обаче, настроението и прочувствената гама много се трансформираха, тъй като на сцената тежко стъпиха Behemoth. Полската група е считана за една от водещите в жанра дет метъл от средата на 90-те,докато по-късно стартират да свирят блек метъл, въодушевени от създателите на този род Venom. В края на десетилетието стила им се трансформира в така наречен blackened death metal.

Вокалът на Behemoth, Адам Дарски „ Nergal “, e прочут на посетителите на Hills of Rock от първия ден, когато излезе на цената с другата си тайфа Me and that man. Двете банди обае са радикално разнообразни. За разлика от много мелодичния necro blues, Behemoth стъпиха мощно на сцената със своето тежко звучене. Conquer All, Ora Pro Nobis Lucifer, Christians to the Lions бяха единствено част от шлагерите, които забиха.

През март 2010 година Нергал беше съден в Полша по обвинявания в осквернение за обществено наказание на религията посредством скъсване на Библия на сцената. Това обаче по никакъв метод не е трансформирало перформанса на бандата. И откакто забиха свиреп O Father O Satan O Sun! и раздрусаха почитателите си като за край, оставаше единствено на сцената да излязат Mercyful Fate

Бандата е основана 1981г, от от вокалиста King Diamond и китариста Hank Shermann и са част от първата вълна на блек метъла първоначално доникъде на 80-те години, дружно с Venom и Bathory. За това са показателни и текстовете им свързани главно със сатанизъм, окултизъм и гибел.

За първото си посещение в България, датските титани бяха заложили сетлист, застъпващ главно първите албуми доникъде на 80те години.

The Oath, The Jackal of Salzburg, A Corpse Without Soul, Black Funeral, A Dangerous Meeting, Melissa, Doomed by the Living Dead, Curse of the Pharaohs, Evil, Come to the Sabbath, Satan`s Fall са частите, с които бандата заби пред българските почитатели.

Днес, шоуто продължава с District 13 (UK), 17.55 ч. - Hangarvain (Italy), 18.45 ч. - Mister Misery (Sweden), 19.45 ч.- Dagoba (France), 21 ч. - Testament (USA), 22.45 ч. - SABATON (Sweden)



Снимка: Hills of Rock



Снимка: Hills of Rock



Снимка: Hills of Rock



Снимка: Hills of Rock



Снимка: Hills of Rock



Снимка: Behemoth facebook















Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР