6-годишно дете от Литва едва не се удави в басейна

...
6-годишно дете от Литва едва не се удави в басейна
Коментари Харесай

Две деца са спасили 6-годишното дете от удавяне в Свети Влас

6-годишно дете от Литва едвам не се удави в басейна на хотел в Свети Влас. Момченцето е било оставено без контрол от майка си и е избавено по знамение от две други деца.
Прочетете още
Малко преди 17.00 часа в петък, 6-годишното дете влиза без компаньон в хотелски басейн в Свети Влас с цел да плува. Работното време на спасителите е завършило, а майката оставя момченцето без контрол.

На видеозаписа се вижда тя по какъв начин излиза от бара. Детенцето първоначално плува и внезапно потъва във водата, като две други деца го изкарват. После се намесва докторът, който е в нашия хотел и подава сигнал до 112 ", описа Николай Григоров, шеф на хотела.

Детето и майка му не са били посетители на хотела. От управата споделят, че разполагат с двама спасители, които да наблюдават за сигурността на летовниците.

" Имаме спускач горе на пързалките, който управлява разпоредбите на пързалката и един долу, който управлява, когато падат децата във водата. От 9:00 до 16:30 ч. спасителят си е бил на място, само че ние имаме табели на всички места без или със избавител, че всяко едно дете би трябвало да бъде съпроводено от своите родители ", акцентира Николай Григоров, шеф на хотела.

От БЧК прецизират, че спасителите работят с закрепено работно време, което обаче може да бъде променяно от съответния шеф.

Задължителен ангажимент е на родителите да наблюдават за държанието на децата ”, безапелационна е Виолета Радева, шеф БЧК-Бургас.

6-годишното момченце към този момент е изписано от болничното заведение. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР